Hlavní obsah

Zlom pro Ledeckou! Kdo a proč ji poslal k vodě?

Praha

Konec! Odpočítávaní posledních dnů tréninku na sněhu se uzavřelo. Až do prvních dnů června vytrvala při tréninku na lyžích, ale teď už je obří tréninková porce po sezoně pro Ester Ledeckou minulostí. Je jasné, kam míří její snaha. Po trofejích z prkna chce zaútočit rázně i na lyžích.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Snowboardistka a lyžařka Ester Ledecká si od tréninku odskočila v půli května, v pražské botanické zahradě zasadila strom v rámci projektu Kořeny osobností.

Článek

Na dvojnásobnou olympijskou vítězku po zimě nečekala žádná velká dovolená. Odskočila si jen tu a tam k zábavě. Vyrazila na hokejové MS na Slovensku. Také na pouť, ve výšinách si stačila povšimnout, že byly Velikonoce. Vysazovala strom.

Ale už přišel zlom či vysvobození z nekonečného bílého sevření na ledovci. „Sebrali mi lyže a poslali mě k vodě...," uvedla na sítích k fotografii v lyžařském oblečení, ovšem bez toho hlavního. Bez lyží. Může si dopřát tradiční pauzu u moře.

Do jejího tréninkového plánu pod vedením Tomáše Banka se v předešlých měsících dostaly rychlostní disciplíny, ale i obří slalom.

Podmínky v Alpách nabízely skvělé lyžování. Teprve teď, skoro tři měsíce po skončení Světového poháru, to balí, ale lze čekat, že už během kalendářního léta se na sněhu objeví znovu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Ester Ledecká pózuje vedle čerstvě zasazené lípy velkolisté.

Reklama

Související témata: