Hlavní obsah

Jedna z nejtvrdších lekcí, přiznala elitní slalomářka, které se změnil život

Praha

Letošní sezona pro Bernadette Schildovou skončila během úvodního závodu Světového poháru. Rakouská lyžařka v Söldenu upadla a přetrhla si přední křížový vaz v pravém koleni. Není divu, že se poté objevily spekulace, že devětadvacetiletá sestra slavné Marlies Schildové už nebude pokračovat v kariéře. Ta to však odmítá.

Foto: Sport.cz

Bernadette Schildová se hodlá vrátit na svahy.

Článek

Sezona pro ni trvala pouhé jedno kolo obřího slalomu. V tom druhém totiž upadla a vážně se zranila. Bernadette Schildová je po úvodním závodu Světového poháru v alpském lyžování v Söldenu považována za největší smolařku. Devětadvacetiletá Rakušanka si přetrhla přední křížový vaz v pravém koleni a musela na operaci.

Ihned se objevily spekulace, že není jisté, zda bude pokračovat v kariéře. Elitní slalomářka přiznala, že to pro ni není lehké období, avšak odejít ještě nehodlá. Na sociálních sítích zveřejnila fotografii, na níž ještě byla v pořádku a k ní přidala zprávu pro své fanoušky.

„Tady jsem mohla ještě chodit bez berlí, byla jsem ještě schopna lyžovat a trénovat na sezonu. Teď je to úplně jiné. Tuhle zimu už nepojedu žádné závody, budu jen rehabilitovat, což se mi doposud nestalo. Budu teď mít čas, ale příští sezonu se vrátím,“ slíbila bývalá juniorská světová šampionka ve slalomu.

Doposud sbírala ve Světovém poháru ve slalomu druhá a třetí místa, útok na příčku nejvyšší, tak bude muset ještě odložit. „Stačila chvilka a můj život se změnil z velice rychlého na pomalý. Nikdo z nás neví, co mu život připraví za lekce. Musím ale přiznat, že tohle byla pro mě jedna z nejtvrdších," dodala Schildová.

Reklama