Hlavní obsah

Běžci na lyžích Novák a Hynčicová obhájili tituly ve sprintu

Praha

Michal Novák a Petra Hynčicová obhájili na mistrovství České republiky v běhu na lyžích tituly ve sprintu. Oba závodníci Dukly Liberec zopakovali v deštivých podmínkách v Novém Městě na Moravě prvenství z loňského šampionátu v Horních Mísečkách, kde se běželo volně, tentokrát byl mistrovský závod vypsán klasickou technikou.

Foto: Profimedia.cz

Petra Hynčicová mohla být se svým výkonem spokojená

Článek

Oba staronoví šampioni vyhráli už kvalifikaci a soupeře nenašli ani ve dvou vyřazovacích kolech. Ve finále pak Novák, který oslavil úspěšný návrat po nemoci, zvítězil s téměř dvousekundovým náskokem před Luďkem Šellerem, Hynčicová v těsnějším finiši porazila Kateřinu Razýmovou. Bronz získali Miroslav Rypl a Zuzana Holíková.

"Pro mě je teď důležité se rozzávodit. Doufám, že se dám postupně stoprocentně do pořádku a výkony se budou jen a jen lepšit. Finále i celý závodní den byl až na deštivé počasí velmi zábavný," konstatoval v tiskové zprávě svazu Novák, kterého nemoc připravila o nedávný Světový pohár na Vysočině.

Spokojená byla i Hynčicová. "Sice tu není obsazení jako třeba na Světovém poháru, ale každý závodník si rád stoupne na ten nejvyšší stupínek. Dodá to motivaci do dalších závodů," řekla.

V sobotu bude domácí šampionát pokračovat intervalovými závody volně, v neděli jsou na programu závody s hromadným startem klasicky.

Reklama