Hlavní obsah

Ledecká a spol. se v Krasné Poljaně sjezdu nedočkaly

Aktualizováno

Lyžařky včetně Ester Ledecké se v Krasné Poljaně nedostaly na trať sjezdu ani dnes a jejich závod Světového poháru byl zrušen. Už v předchozích dnech se kvůli špatným povětrnostním podmínkám v olympijském středisku Roza Chutor nemohl uskutečnit ani jeden ze tří tréninků.

Foto: Giovanni Auletta, ČTK/AP

Ester Ledecká na trati během druhého sjezdu v bulharském Bansku.

Článek

Podmínkou konání sjezdu SP je alespoň jedna tréninková jízda a lyžařky ji měly v rámci provizorního řešení absolvovat dnes těsně před závodem. Přestože se podmínky zlepšily, přes veškerou snahu ruských pořadatelů se po vytrvalém sněžení nepodařilo předpisově připravit trať.

"Sjezdovka není dostatečně bezpečná, aby se na ní dalo závodit. Do tří hodin ráno sněžilo, ale nebylo dostatečně chladno. Pořadatelé udělali maximum, aby trať připravili, ale bezpečnost závodnic má přednost," řekl ředitel ženských závodů FIS Peter Gerdol.

Ledecká v nejrychlejší disciplíně bojuje o malý křišťálový glóbus. Začátkem prosince vyhrála závod v Lake Louise a po pěti z devíti sjezdů jí patří v průběžném pořadí třetí místo. Vede Švýcarka Corinne Suterová před americkou hvězdou Mikaelou Shiffrinovou, která ale závody v Rusku vynechává.

V neděli se má v Krasné Poljaně jet superobří slalom.

Reklama

Související témata: