Hlavní obsah

Razýmová vyhrála i druhý distanční závod, mužský titul má Rypl

Kateřina Razýmová potvrdila na domácím šampionátu v běhu na lyžích pozici české jedničky a s přehledem vyhrála i druhý distanční závod. Po sobotním triumfu na volné pětce byla jasně nejrychlejší i v dnešním desetikilometrovém závodu klasickou technikou s hromadným startem. Mužským šampionem na trati 15 km se při absenci dvojnásobného šampiona z Nového Města na Moravě Michala Nováka stal Miroslav Rypl.

Foto: Luboš Pavlíček, ČTK

Česká závodnice Kateřina Razýmová zdraví diváky.

Článek

Razýmová získala ve Vysočina Areně třetí medaili, ještě byla druhá ve sprintu, kde ji porazila Petra Hynčicová. Ta k pátečnímu zlatu přidala nyní druhé stříbro, s favoritkou závodu prohrála o půldruhé minuty. Sobotní třetí místo zopakovala Sandra Schützová.

"Snažila jsem se to pojmout jako jakýkoliv jiný závod, takže jsem od začátku do konce jela naplno a jsem ráda, že jsem vyhrála," konstatovala Razýmová v tiskové zprávě.

Závod mužů, do něhož nenastoupil vítěz obou předchozích mistrovských běhů a česká jednička Novák, byl mnohem vyrovnanější. Rypl vyhrál s dvousekundovým náskokem před Adamem Fellnerem a přidal titul ke sprinterskému bronzu. "Mám radost, beru to jako lehkou náplast na letošní sezonu, protože výsledky jsou zatím za mým očekáváním. Doufám, že dostanu šanci a reprezentační trenér mě nominuje na závody Světového poháru," přál si Rypl.

Petr Knop zaostal za vítězem o 5,6 sekundy a zopakoval sobotní třetí místo.

Mistrovství ČR v běhu na lyžích v Novém Městě na Moravě:
Muži - 15 km klasicky s hromadným startem:
1. Rypl (Dukla Liberec) 42:01,2
2. Fellner (Fenix Jeseníky) -2,1
3. Knop (Dukla Liberec) -5,6.
Ženy - 10 km klasicky s hromadným startem:
1. Razýmová (SC Plzeň) 31:12,2
2. Hynčicová (Dukla Liberec) -1:33,9
3. Schützová (SKI Jilemnice) -1:52,4.

Reklama