Hlavní obsah

Tragédie lyžařské hvězdy: Proč zemřel otec Shiffrinové? Zdá se být jasno

Byl to obrovský šok. Když americká hvězda Mikaela Shiffrinová oznámila, že přerušuje kariéru kvůli nečekanému úmrtí otce, zasáhla smutná novina celý lyžařský svět. Tragédii staví ještě do horšího světla fakt, že Jeff Shiffrin zemřel ve věku 65 let při blíže nespecifikované nehodě ve vlastním domě v městečku Edwards v Coloradu. Až s odstupem času se objevují náznaky, jak k nešťastné události došlo.

Foto: Sport.cz

Lyžařskou hvězdu Mikaelu Shiffrinovou těžce zasáhlo náhlé úmrtí otce.

Článek

Na svahy se měla dvojnásobná olympijská šampionka Mikaela Shiffrinová vrátit 15. února v Mariboru. Tragédie však vše změnila. "Moje rodina je z nečekaného úmrtí mého laskavého, milujícího, pečujícího, trpělivého a úžasného otce naprosto zničená," uvedla šokovaná lyžařka na sociálních sítích.

Bližší podrobnosti, co se vlastně stalo, však nesdělila. Jediné informace, které se k veřejnosti dostaly, se tak týkaly faktu, že Jeff Shiffrin strávil poslední hodiny života v nemocnici obklopen svými nejbližšími.

Foto: Sport.cz

Otec Mikaely Shiffrinové zemřel po nehodě ve svém domě.

V pondělí večer před oznámením tragické smrti čtyřiadvacetiletá lyžařka vyslala do světa vzkaz nevěstící nic dobrého. "Běžte za lidmi, které milujete a řekněte jim, jak moc je máte rádi. A udělejte to hned, prosím," psala šampionka na sociálních sítích.

O chvíli později pak přišla s informací o smrti svého otce. Podle italského deníku Gazzetta dello Sport stojí za tragédií jeho pád ze střechy domu, kam se Jeff Shiffrin nedávno i s rodinou přestěhoval.

Následně byl převezen do nemocnice, kde obklopen dcerou Mikaelou, manželkou Eileen a synem Taylorem svým vážným zraněním podlehl.

Na tragédii pětinásobné mistryně světa reagoval celý lyžařský svět. Se slovy útěchy přispěchala velká soupeřka Shiffrinové Petra Vlhová, legendární Lindsey Vonnová, Rakušan Hannes Reichelt a mnozí další.

"Otec nás naučil mnoho cenných lekcí, ale především nás naučil zlaté pravidlo: být milý, nejdřív myslet. To si s sebou ponesu navždy. Byl pevným základem naší rodiny a strašně nám chybí," dodala na sociálních sítích Shiffrinová s prosbou o respektování soukromí.

Reklama

Související témata: