Hlavní obsah

V předposledním závodu SP skokanů v Trondheimu bude jen Koudelka

Praha

Do předposledního závodu Světového poháru skokanů na lyžích postoupil v Trondheimu z české čtveřice jen Roman Koudelka. Dlouholetá tuzemská jednička obsadila v dnešní kvalifikaci v Norsku 42. místo. Počínaje dneškem se zbytek sezony kvůli epidemii koronaviru koná bez diváků.

Foto: Úsek skoku na lyžích SLČR

Skokan na lyžích Roman Koudelka

Článek

Zbylí Češi zůstali na chvostu výsledkového pole. Čestmír Kožíšek byl z 59 klasifikovaných skokanů 55., Vojtěch Štursa dvě místa za ním a Filip Sakala byl podruhé z posledních tří kvalifikací kvůli nevyhovující kombinéze diskvalifikován.

Kvalifikaci vyhrál loňský vítěz SP Rjoju Kobajaši z Japonska, jenž možná už ve čtvrtek předá pomyslnou štafetu Stefanu Kraftovi. Rakušan má před závěrečnými dvěma závody v čele pořadí náskok 140 bodů před nejbližším pronásledovatelem Karlem Geigerem z Německa.

Sezona dnes předčasně skončila pro Geigerova krajana Stephana Leyeho, jenž měl v kvalifikaci těžký pád a s poraněným levým kolenem opustil doskočiště po několikaminutovém ošetření v saních. Úřadující mistr světa v družstvech odletí ve čtvrtek zpět do Německa, je u něj podezření na přetržené zkřížené vazy.

Reklama