Hlavní obsah

Koukala stále trápí namožený sval, na SP do Francie však pojede

LIBEREC

Namožený šikmý břišní sval a bolesti úponů mezižeberního svalu srazily Martina Koukala v úvodních závodech Světového poháru v běhu na lyžích až na chvost výsledkové listiny. Zdravotní problémy vyřadily českého reprezentanta v listopadu na týden z tréninku a nyní snese asi poloviční zátěž. Koukal však dnes ČTK řekl, že víkendového Světového poháru ve francouzském La Clusaz se zúčastní.

Článek

"Podle fyzioterapeutů by měl být břišní sval v pořádku, ale ještě mě bolí. Ve čtvrtek půjdu na poslední vyšetření v Praze a pak odlétám do Francie. Jede se tam 30 kilometrů volně a štafeta. Doufám, že v La Clusaz chytím rytmus, srovnám se s ostatními běžci a odrazím se k lepším výsledkům," uvedl Koukal.

V prvním závodu Světového poháru ve švédském Gällivare obsadil zraněním handicapovaný Koukal ve volné patnáctce 49. příčku. V druhém závodu na klasické patnáctce ve finském Kuusamu patřilo českému mistrovi světa z roku 2003 až 58. místo.

Koukalův problém s břišním svalem zavinilo pravděpodobně přetížení. "Během letní přípravy jsem ale byl zdravý jako nikdy a současný tréninkový výpadek by se neměl na mých výkonech výrazněji projevit," upozornil Koukal. Kdyby však jeho bolesti neustoupily ani v La Clusaz, musel by zřejmě skončit na několik týdnů se závoděním a s dalším tréninkem začít až po úplném vyléčení.

Na únorovém mistrovství světa v Liberci se Koukal soustředí stejně jako celá česká reprezentace hlavně na štafetu. V individuálních závodech sází na padesátikilometrovou trať. "Uklidňuje mě, že po nevydařených výsledcích ve Světovém poháru se mně vždy dařilo na mistrovství světa nebo olympijských hrách," konstatoval Koukal.

Reklama