Hlavní obsah

Záhrobská byla osmnáctá v super-G v Lake Louise

LAKE LOUISE

Česká lyžařka Šárka Záhrobská obsadila v nedělním superobřím slalomu Světového poháru v Lake Louise 18. pozici a vyrovnala své druhé nejlepší umístění v této disciplíně. Z premiérového vítězství v kariéře se v prvním super-G sezóny radovala Nadia Fanchiniová z Itálie.

Článek

Třiadvacetiletá Záhrobská na ni ztratila 1,31 sekundy a týden po svém premiérovém vítězství ve slalomu SP v Aspenu se dočkala dalších bodů. V pátek jí ve sjezdu unikl bod o jedno místo.

V superobřím slalomu byla Záhrobská nejlépe patnáctá, loni právě v Lake Louise. Osmnáctá dojela i letos v březnu v Bormiu.

Druhý sjezd se měl v Lake Louise jet v sobotu, ale musel být kvůli sněžení zrušen. Sníh dělal starosti organizátorům i dnes, ale po půlhodinovém odložení startu se jim podařilo trať připravit, i když v průběhu závodu opět začalo sněžit.

Dvaadvacetiletá Fanchiniová vítězstvím korunovala úspěšné vystoupení v Kanadě, už v pátek byla druhá ve sjezdu. Dnes porazila o 28 setin sekundy shodně Švýcarku Fabienne Suterovou a Rakušanku Andreu Fischbacherovou.

"Je to krásné překvapení. Před startem jsem necítila tlak, protože už druhé místo ve sjezdu byl dobrý počinek," uvedla Fanchiniová, jež se v super-G stala juniorskou mistryní světa.

Své vedení v SP si devátým místem pojistila Američanka Lindsey Vonnová, Záhrobská je osmá.

Po dvou víkendech v zámoří se kolotoč Světového poháru vrací do Evropy, ženy budou závodit ve španělské La Molině.

Reklama

Související témata: