Hlavní obsah

Do Liberce přijedou příští týden zástupci FIS na inspekci

PRAHA

Mezinárodní lyžařská federace (FIS) chystá na příští týden inspekci do Liberce, dějiště únorového mistrovství světa v klasickém lyžování. Na sever Čech přijede generální sekretářka FIS Sarah Lewisová a marketingový ředitel Christian Knauth i kvůli tomu, aby s organizačním výborem probrali malý zájem veřejnosti o šampionát a stagnující prodej vstupenek.

Článek

Kontrola přijede do Liberce jen pár dní po zrušení víkendových závodů Světového poháru v severské kombinaci, k čemuž dva měsíce před mistrovstvím světa přiměl organizátory nedostatek sněhu v nízko položeném Vesci.

"Je to velké zklamání, že Liberec musel zrušit závody Světového poháru kvůli sněhu, zatímco všude po Evropě jsou podmínky k lyžování dobré," řekla německé agentuře SID Lewisová a vyjádřila nad sněhovou situací v Liberci znepokojení.

Liberec měl i loni velké problémy kvůli nedostatku sněhu při Světových pohárech v běhu na lyžích. Pořadatelé sice letos oznámili, že první zasněžování spustili už 17. listopadu, ale nízké teploty způsobily, že sníh roztál. Podle informací z organizačního výboru roztála i část zásob, které si pořadatelé vytvářejí ve vyšších horských polohách. "Návštěva z FIS se netýká problémů se sněhem, ale jiných věcí," řekl ČTK tiskový mluvčí šampionátu Zdeněk Soudný.

Kritice organizační výbor MS v Liberci čelí od loňského nahrazení prezidenta Romana Kumpošta Kateřinou Neumannovou také kvůli nedostatečnému prodeji drahých vstupenek, špatné mediální kampani i vysoké ceně ubytování.

Reklama

Související témata: