Hlavní obsah

Také ve štafetě biatlonistek kralovaly jasně Rusky

Několik hodin po vítězství ruských biatlonistů vyhrály úvodní štafetu Světového poháru i jejich reprezentační kolegyně. Ty si pro výhru v Hochfilzenu na trati 4x6 kilometrů rovněž dojely s téměř dvouminutovým náskokem. Češky skončily čtrnácté.

Článek

Rusky se naposledy z prvenství radovaly loni v Ruhpoldingu, od té doby závodům štafet kralovaly Němky. Ty v neděli po téměř dvou letech prohrály, navíc se nedostaly ani na stupně vítězů. Rozhodující ztrátu nabrala Kati Wilhelmová, která po střelbě vleže musela na dva trestné okruhy.

Střelecky se vůbec nedařilo ani českému kvartetu. To si obkroužilo navíc čtyři kola a dobíjelo celkem dvacetkrát. Po celý průběh závodu tak figurovaly Veronika Vítková, Magda Rezlerová, Zdeňka Vejnarová a Zuzana Tryznová v polovině druhé desítky.

Biatlon, ženy - štafeta (4x6 km):
1. Rusko (Slepcovová, Medveďcevová, Jurjevová, Achatovová) 1:10:49,5 (0 tr. okruhů), 2. Norsko (Rogstadová, Bonnevieová-Svendsenová, Flatlandová, Bergerová) -1:54,8 (1), 3. Francie (Brunetová, Becaertová, Carrazová-Collinová, Baillyová) -1:56,9 (0), 4. Německo -2:39,0 (2), 5. Ukrajina -2:45,7 (1), 6. Švédsko -2:46,3 (0), ...14. ČR (Vítková, Rezlerová, Vejnarová, Tryznová) -8:36,1 (4).

Reklama

Související témata: