Hlavní obsah

Šéf FIS by chtěl uspořádat druhou Tour de Ski na konci sezóny

OBERHOF

Prezident Mezinárodní lyžařské federace FIS Franco Kasper se nechal slyšet, že by se mu zamlouvala ještě jedna Tour de Ski na konci sezóny. Ta by měla zahrnovat závody ve Finsku, Norsku a Švédsku. Svou vizi by chtěl zrealizovat v horizontu dvou až tří let.

Článek

Prestižní podnik se letos koná teprve potřetí, Kasper už ale přemýšlí o jeho dalším rozmachu. "Z velkých běžeckých závodů ve Skandinávii by se v březnu lehce dala vytvořit další Tour de Ski," prohlásil v rozhovoru pro Süddeutsche Zeitung. "Pro sportovce by to bylo navíc další vzrušení z boje o celkové prvenství i prémie," dodal švýcarský funkcionář.

Dosavadní model závodů na přelomu roku by ale zachoval. "Samozřejmě se závody v Německu, neboť je to náš nejdůležitější trh," upozornil s tím, že by rád další etapy umístil také do Rakouska a Švýcarska.

Letošní Tour de Ski, která odstartovala v sobotu v Oberhofu, pokračuje závody na českém území v Praze a v Novém Městě na Moravě. O celkových vítězích se rozhodne první lednový víkend v italském Val di Fiemme.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články