Hlavní obsah

Snowboardistka Vojtěchová má velkou šanci, že pojede na OH

GANGWON

Česká snowboardistka Zuzana Vojtěchová obsadila na mistrovství světa v Koreji 14. příčku v paralelním obřím slalomu. S velkou pravděpodobností se tak díky jednomu z nejlepších výsledků kariéry dostane na olympijské hry, které v příštím roce bude hostit Vancouver.

Článek

Vojtěchová postoupila jako jediná z českých reprezentantů z kvalifikačních jízd a v osmifinále ji čekala Japonka Tomoka Takeučiová. Osmadvacetiletá Češka v první jízdě prohrála o 42 setin, v té druhé zaostala za později čtvrtou ženou závodu jen o osm setin a byla vyřazena. Vojtěchová ale splnila nominační kritéria Mezinárodní lyžařské federace a Mezinárodního olympijského výboru, její nominaci musí ještě schválit Český olympijský výbor (ČOV).

Výkonný výbor ČOV bude projednávat kritéria na svém zasedání 4. února, zásady bude muset ještě schválit plénum 22. dubna. České postupové normy na zimní olympijské hry už místopředseda ČOV pro sport František Dvořák vypracoval, v tomto případě navrhl umístění do 16. místa na MS, což dvojnásobná medailistka z mistrovství světa juniorů Vojtěchová splnila. "A já věřím, že tyto podmínky budou přijaty," řekl ČTK Dvořák.

V ženské kategorii se do finále dostaly dvě Rakušanky; triumf Marion Kreinerové podtrhla stříbrná Doris Güntherová. Mezi muži se zase dařilo Kanaďanům, z titulu se radoval Jasey Jay Anderson, bronz získal jeho krajan Matthew Morison.

Reklama