Hlavní obsah

Informace o MS v lyžování chce po telefonu 50 lidí denně

LIBEREC

Až 50 lidí denně se chce dovědět po telefonu informace k blížícímu se mistrovství světa v klasickém lyžování v Liberci. Necelé dvě třetinu dotazů jsou od místních občanů a týkají se hlavně změn v dopravě. Tazatele ze zahraničí zase zajímají nejčastěji možnosti spojení z Prahy do Liberce a předprodej vstupenek. ČTK to v neděli řekl mluvčí šampionátu Zdeněk Soudný.

Článek

Zvláštní telefonní linka 840 111 308 slouží veřejnosti od počátku listopadu a zatím ji obsluhují dvě operátorky. V provozu je v pondělí, ve středu a v pátek od 8:00 do 16:00 a v úterý a ve čtvrtek jen od 13:00 do 17:00. Od února se na ní lidé dovolají ve všechny pracovní dny od 08:00 do 20:00 a v době mistrovství, od 18. února do 1. března, tam bude šest operátorek vyřizovat dotazy denně. "Za hovory se platí stejně, jako když si lidé telefonují v Liberci na pevné síti," podotkl Soudný.

Operátorka odpovídá na otázky v češtině a angličtině. Volající si může pro dotazy vybrat oblast ubytování, oblast dopravy a oblast vstupenek, programu mistrovství světa a doprovodných programů. Může se informovat i na jakoukoli jinou oblast. Pokud operátorka nedokáže odpovědět okamžitě, obdrží volající odpověď později.

Liberečtí mají nevětší obavy z dopravní kolapsů a zmatků ve městě. Zajímá je, jak se v době závodů dostanou svými auty do práce a zase domů. Ptají se také na fungování městské hromadné dopravy, parkování a zásobování. Magistrát už také vyvěsil všechna aktuální dopravní omezení na svém webu.

Reklama

Související témata: