Hlavní obsah

Kraus byl v závodu SP skikrosu devátý, nejhůře v sezoně

MEIRINGEN

Skikrosař Tomáš Kraus ve druhém závodě za sebou neprošel do semifinále a v sobotním osmém dílu Světového poháru ve švýcarském Meiringenu obsadil deváté místo. Pětatřicetiletý lyžař i po nejhorším výsledku v sezóně vede průběžné pořadí seriálu, jeho náskok před Kanaďanem Christopherem Delboskem se snížil na 44 bodů. Do konce sezóny zbývají dva závody.

Článek

Kraus byl letos až do mistrovství světa nejhůře pátý, ale před dvěma týdny na šampionátu v Inawaširu nečekaně vypadl už v prvním kole. Dnes sice po osmém místu v kvalifikaci postoupil do čtvrtfinále, v něm ale obsadil poslední místo.

V rozjížďce prohrál jak s Delboskem, tak se svým bývalým reprezentačním kolegou Stanleym Hayerem, jenž už reprezentuje rodnou Kanadu. Edmontonský rodák skončil třetí a ani on do semifinále neprošel.

Závod vyhrál domácí lyžař Andreas Steffen před Delboskem, jenž tak stáhl svůj odstup na Krause. Další souboj o celkové prvenství je na programu už v neděli, kdy skikrosaře čeká na stejném místě náhradní závod za čtvrteční podnik v Grindelwaldu, který byl kvůli špatné viditelnosti a terénu zrušen.

Světový pohár ve skikrosu v Meiringenu:
Muži: 1. Steffen (Švýc.), 2. Delbosco (Kan.), 3. Kuhn (Fr.), 4. Barr (Kan.), 5. Lewen (Švéd.), 6. Lenel (Fr.), ...9. Kraus, 33. Šafář, 61. Čermák, 80. Kučera, 81. Bokota, 82. Hončl (všichni ČR).
Průběžné pořadí (po 8 z 10 závodů): 1. Kraus 474, 2. Delbosco 430, 3. Lewen 373, ...30. Šafář 65.
Ženy: 1. Gutensohnová (Rak.), 2. Davidová (Fr.), 3. Murrayová, 4. Serwaová (obě Kan.), 5. Holmlundová (Švéd.), 6. Steffenová (Švýc.), ...45. Sitková, 46. Baierová (obě ČR).
Průběžné pořadí (po 9 z 10 závodů): 1. Davidová 760, 2. Gutensohnová 429, 3. Huttaryová (Rak.) 413.

Reklama