Hlavní obsah

Lyžař Bauer byl druhý mezi bikery na Králi Šumavy

KLATOVY

Běžec na lyžích Lukáš Bauer zahájil úspěšně svou letní cyklistickou sezonu, když obsadil druhé místo v závodě horských kol Král Šumavy na trati 70 kilometrů. Dvojnásobný bronzový medailista z olympijských her ve Vancouveru dnes nestačil jen na Jana Novotu, za kterým zaostal o necelé čtyři minuty.

Článek

"Jelo se mi dobře. Na prvního jsem neměl. Já byl lepší do kopců a on ve sjezdech, což se pak těžko dojíždělo," uvedl na svém webu Bauer, který se závodu zúčastnil i loni a na kratší trati dojel šestý. "S druhým místem jsem velmi spokojený. Byla blátivá trať, ale to se dalo čekat," prohlásil dvojnásobný vítěz Tour de Ski, jenž na kole obléká dres profesionálního bikového týmu Auto Volvo Hase.

"Pomohlo mi, že jsem Krále Šumavy jel už několikrát, tak jsem si vzpomínal na určité úseky a byl připravený na to, jaký přijde kopec. Po startu bylo důležité dobře se pohybovat v balíku, což se mi dařilo. Držel jsem se vpředu, ale ne na čele," líčil průběhu závodu Bauer, s nímž jel jeho kolega z bronzové olympijské štafety Martin Jakš.

"Vypadla mu flaška, tak jsem mu říkal, že se má napít z mé, ale zjistil jsem, že taky žádnou nemám. Taky mi vypadla. Tak jsme spolupracovali a nehrotili to," uvedl. Zachránila je Bauerova manželka, která jim dala nové lahve. "Jakšík pak měl krizi a já mu odjel," konstatoval vicemistr světa z Liberce. Jakš dojel pátý necelé dvě minuty za Bauerem.

Od 50. kilometru už se prý Bauer těšil do cíle. "Posledních deset kiláků jsem byl rád, že mám náskok na ty za mnou, ale to bylo super," liboval si. Na kole se znovu představí 9. června v exhibici Pražské schody.

Reklama

Související témata: