Hlavní obsah

Klaebo možná kvůli koronaviru vynechá i mistrovství světa

Oslo/Praha

Norský běžec na lyžích Johannes Hösflot Klaebo zvažuje svou účast na mistrovství světa v Oberstdorfu. Trojnásobný olympijský vítěz už kvůli koronaviru odřekl závody Světového poháru až do konce roku a startovat nebude stejně jako celé norská reprezentace ani na lednové Tour de Ski. Nyní kvůli obavám o zdraví přemýšlí o ještě delší pauze.

Foto: Emmi Korhonen, ČTK/AP

Johannes Hösflot Klaebo

Článek

"Nejvyšší prioritou pro mne je, abych zůstal zdravý. Pokud je riziko příliš vysoké, musím si dělat starosti," řekla jedna z největších hvězd běžeckého lyžování v rozhovoru pro televizi TV2. Zatím doufá, že se pro šampionát, který je na programu na přelomu února a března, podaří najít nějaké řešení a i s pomocí dostupného očkování se situace uklidní.

Momentálně je podle něho riziko nákazy příliš velké a koronavirus je všude. "Musíme si držet palce, aby byl postupně k dispozici dostatek vakcíny a zase to (koronavirus) výrazně pokleslo. Tohle se musí splnit, abych zase v budoucnu startoval na nějakých závodech," dodal.

Kleabo vyhrál na úvod minisérii Ruka Triple ve Finsku a ujal se vedení v SP. Z dalších závodů se ale stáhl a jeho příkladu pak následovala celá norská reprezentace. Prosincové díly seriálu se nakonec rozhodly vynechat i týmy Švédska a Finska.

Reklama

Související témata: