Hlavní obsah

Ledecká řádí i na lyžích, v druhém tréninku na sjezdy ve Val d'Isere byla pátá

To vypadá slibně! Po vítězství ve Světovém poháru na snowboardu je Ester Ledecká zpět na lyžích a v druhém tréninku na sjezdy ve Val d'Isere dojela pátá. Za nejrychlejší Breezy Johnsonovou z USA zaostala o 1,23 vteřiny.

Foto: Giovanni Auletta, ČTK/AP

Ester Ledecká předvedla velmi dobrý výkon

Článek

Ledecká v sobotu vyhrála suverénně na prkně paralelní obří slalom v italské Cortině d'Ampezzo. Pak se znovu přesunula na sjezdovky a do francouzského střediska přiletěla díky svému sponzorovi helikoptérou. "Red Bull mi dal vrtuli. Děkuju za tenhle skvělej zážitek!" napsala pětadvacetiletá univerzálka na sociálních sítích.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Ester Ledecká (@esterledecka)

V prvním tréninku se ve středu se sjezdovkou nazvanou O.K., na které dosud nikdy nezávodila, seznamovala a obsadila 44. místo. Druhý trénink už jela druhá žena hodnocení sjezdu v minulé sezoně SP o pět vteřin rychleji.

V tréninku se dařilo Američankám. První vyhrála Alice McKennisová Duranová před Johnsonovou, která byla nejrychlejší ve druhém. Ve formě se zdá být i držitelka malého glóbu za sjezd Italka Sofia Goggiaová, která skončila dvakrát třetí.

Ve Val d'Isere mají ženy před sebou první rychlostní závody sezony. Tradiční start v Lake Louise, kde loni Ledecká jeden sjezd vyhrála, se kvůli koronaviru nekonal. Superobří slalomy ve Svatém Mořici před čtrnácti dny zhatilo sněžení.

V pátek a v sobotu se shodně od 10:30 jedou sjezdy, v neděli je na pořadu od 11:00 superobří slalom.

Druhý trénink na sjezdy SP lyžařek ve Val d'Isere (Francie):
1. Johnsonová (USA) 1:45,03
2. Puchnerová (Rak.) -0,63
3. Goggiaová (It.) -0,93
...5. Ledecká (ČR) -1,23
 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Sportcz (@sport.cz_ig)

Reklama

Související témata: