Hlavní obsah

Čeští lyžaři kvalifikací sprintu v Kuusamu neprošli

KUUSAMO

Nikomu z českých lyžařů se nepovedlo uspět v kvalifikaci sprintu Světového poháru ve finském Kuusamu. K postupu měl nejblíže Martin Jakš, který obsadil na trati 1,4 km klasickou technikou 41. místo. Od třicáté pozice ho dělila více než sekunda.

Foto: Sport.cz

Martin Jakš.

Článek

Lukáš Bauer skončil při opožděné premiéře v sezóně ve své neoblíbené disciplíně na 59. příčce. Vedle Jakše před ním byl i devětačtyřicátý Ondřej Horyna.

"Od Northuga jsem dostal tři vteřiny, od Jakšíka asi dvě, takže s výsledkem jsem spokojen. Hlavně mě těší, že potom, co jsem se snažil hodně finišovat, jsme měl pocit, že můžu pokračovat," uvedl Bauer na svém webu. "Je to dobré znamení pro sobotní etapu a nedělní finále. Myslím si, že minitour v Kuusamu jsem začal dobře. Mám to dobře rozjeté a teď je důležité to potvrdit distančními závody," konstatoval.

Bauer si výrazně polepšil

Ve srovnání s minulým ročníkem v Kuusamu, kdy skončil ve sprintu až na 104. místě, si Bauer výrazně polepšil. Loni nakonec dojel celkově devátý.

Nejrychlejším časem postoupil do vyřazovací části Fin Anssi Pentsinen, ženskou kvalifikaci ovládla Norka Vibeke Skofterudová. České lyžařky nestartovaly.

Sprintem začíná tříetapový miniseriál v Kuusamu, na které o víkendu navážou závody volnou technikou a stíhací závody. Celkový vítěz v neděli získá 200 bodů do Světového poháru.

Reklama

Související témata: