Hlavní obsah

Skokan Hlava skončil v Harrachově osmý, vyhrál Schlierenzauer

HARRACHOV

Skokan na lyžích Lukáš Hlava zastoupil zraněného Romana Koudelku v úvodním závodu Světového poháru v Harrachově a po vydařeném druhém kole skončil osmý. Dalším českým reprezentantům se v pátek pod Čertovou horou tolik nedařilo, body už získal pouze Martin Cikl za osmadvacáté místo. Závod vyhrál těsně rakouský reprezentant Gregor Schlierenzauer.

Foto: Michal Kamaryt, ČTK

Skokan na lyžích Lukáš Hlava při závodu SP v Harrachově.

Článek

Koudelka nestartoval, protože leží po pádu v čtvrtečním tréninku v liberecké nemocnici. Vyvázl naštěstí bez zranění a podle vyšetření krku magnetickou rezonancí, názoru lékařů a vlastních pocitů se rozhodne, zda se objeví alespoň v nedělním závodě.

Hlava potvrdil v Harrachově výborný vstup do sezony. Sice po prvním skoku dlouhém 121 metrů figuroval až na sedmnácté pozici, ale ve druhém přidal v těžkých podmínkách sedm a půl metru. Stoupal výsledkovou listinou a skončil osmý, což je po pátém místě z minulého víkendu v Lillehammeru jeho druhý nejlepší výsledek v kariéře.

Rakouský skokan na lyžích Gregor Schlierenzauer vyhrál úvodní závod SP v Harrachově.foto: Reuters/Petr Josek

Schlierenzauer se odrazil k triumfu v prvním kole díky "letu" dlouhému 140,5 metru, ale ve druhém málem o výhru přišel. Skok se mu tolik nepodařil (128 m) a druhého Daikiho Ita v konečném hodnocení porazil o jediný bod. Schlierenzauer ukončil vítěznou sérii krajana Andrease Koflera, který vyhrál úvodní tři závody sezony a v Harrachově skončil osmnáctý. Třetí byl Anders Bardal z Norska.

Poprvé téměř po dvou letech dokázal bodovat Martin Cikl, který ale neudržel 21. místo, které mu patřilo po 1. kole, a po druhém klesl na 28. příčku.

Už v prvním kole vypadli další tři čeští skokani. Borek Sedlák byl šestatřicátý, nedařilo se ani Jakubu Jandovi, který skončil po skoku dlouhém 116 metrů ještě o dvě místa z ním. Antonín Hájek byl čtyřicátý a Jan Matura dvaačtyřicátý.

V sobotu je na programu od 16:00 soutěž družstev a v neděli opět klání jednotlivců (13:45), do kterého by podle zdravotního stavu mohl naskočit i Koudelka.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články