Hlavní obsah

Šílený kousek! Lyžař předvedl dvojité salto na skokanském můstku

Z tohohle bláznivého počinu se vám zatají dech. Švýcarský freestylový lyžař Fabian Bösch nedávno předvedl parádní dvojité salto. Na tom by dnes už nic tak zvláštního nebylo, kdyby si dvojnásobný světový šampion v Big Airu pro jeho provedení nevybral vskutku originální místo - skokanský můstek v Engelbergu. Na to, jak se třiadvacetiletý sportovec s náročným úkolem vypořádal, se můžete podívat ve videu níže.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Freestylový lyžař Bösch předvedl dvojité salto na skokanském můstku.Video: Reuters

 
Článek

Předvést 50metrový let v rychlosti kolem 90 km/h a ještě u toho udělat dvě salta vpřed, to chce skutečně velkou dávku odvahy. Freestylový lyžař Bösch se toho ale evidentně nezalekl a jeho počin sbírá mohutný aplaus fanoušků po celém světě.

„V roce 2016 jsem zkusil něco podobného v Einsiedelnu, ale to bylo v létě, na menším kopci a dělal jsem jen jednoduché salto," prozradil Bösch. „Nyní jsem chtěl celou věc posunout troch dál. V téhle rychlosti musí vše klapnout. Prostě se rozjedete a doufáte, že vám skok vyjde," dodal odvážný Švýcar.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Fabian Bösch (@buhsch)

Bösch patří ke světové špičce ve freestylovém lyžování. Je dvojnásobným mistrem světa v Big Airu z roku 2019 a zlatým medailistou z X Games ve slopestylu z roku 2015. Je rovněž olympijským reprezentantem Švýcarska ze Soči 2014 a z Pchjongčchangu 2018.

Reklama

Související témata: