Hlavní obsah

Skokani na lyžích vynechají SP v Zakopaném i v Lahti

Aktualizováno

Čeští skokani na lyžích vynechají nadcházející Světové poháry v polském Zakopaném a následně ve finském Lahti. Po nevydařením startu sezony a Turné čtyř můstků směřují přípravu k mistrovství světa.

Foto: Czech Ski and Snowboard

Roman Koudelka při tréninku na Turné čtyř můstků v Oberstdorfu.

Článek

"Kluci trénujou v Harrachově na devadesátce, za což jsme rádi, že se podařilo můstek provizorně zprovoznit. Další týden mají pětidenní soustředění v Oberstdorfu. Jde o to, že potřebujou potrénovat, nějaké věci poladit, což se neudělá při závodech," řekl ČTK Jan Baier, místopředseda skokanského úseku.

V sezoně Češi bodovali jen jednou. Ve švýcarském Engelbergu byl Viktor Polášek sedmadvacátý a Čestmír Kožíšek o dvě místa horší. Na Turné čtyř můstků skončil Polášek celkově 49., což byl nejhorší výsledek po 17 letech.

Nejlepší český skokan Roman Koudelka začal sezonu po zranění kolena z přípravy později. Zatím skákal jen třikrát, ale stále není úplně v pořádku.

Vrátit do seriálu by se mohli na německých můstcích ve Willingenu 29. až 30. ledna, nebo o týden později kousek za hranicemi v Klingenthalu. Světový šampionát v klasickém lyžování v Oberstdorfu skokanům začne 26. února.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Sportcz (@sport.cz_ig)

Reklama