Hlavní obsah

Smíšené skokanské družstvo skončilo na MS osmé, vládne Německo

České smíšené družstvo ve skoku na lyžích poprvé na mistrovství světa postoupilo do druhého kola. Čtveřice Karolína Indráčková, Viktor Polášek, Klára Ulrichová a Čestmír Kožíšek obsadila na šampionátu v Oberstdorfu osmé místo. Počtvrté za sebou tuto disciplínu vyhrálo Německo.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Závod smíšených skokanských družstev na MS vyhrálo NěmeckoVideo: sntv

 
Článek

O postup do na středním můstku bojovalo české kvarteto především s Finskem. Skokanky a skokany z této severské země nakonec nechali Češi o dvanáct a půl bodu za sebou. Dostali se tak do finálového kola a měli jistou minimálně osmou příčku. Na té už zůstali s bezmála třicetibodovým odstupem za sedmým ruským týmem.

"Postup do druhého kola a osmé místo je celkem slušné," hodnotil trenér mužů František Vaculík. "Kdyby kluci předvedli výkony jako v kvalifikaci a v závodu jednotlivců, tak se dalo klidně bojovat o sedmé místo s Rusy, ale to se nestalo a lepší výkony přišly až ve druhém kole. Chtěl bych pochválit holky, které udržely super standard a v obou kolech předvedly slušné výkony."

Skokanské družstvo na MS v klasickém lyžování završilo dnešní český den ve znamení osmiček. Před nimi skončili rovněž osmé obě dvojice v týmovém sprintu volnou technikou i sdruženáři v závodě družstev.

Němci před závodem tentokrát nepatřili k největším favoritům na zlato, ale na domácím můstku se vybičovali. Katharina Althausová a Markus Eisenbichler byli potřetí členy zlatého týmu. Druhé smíšené zlato má Karl Geiger, poprvé se dostala do týmu Anna Ruprechtová.

Čtvrtý titul Němci získali s náskokem 5,2 bodu před Norskem. Bronzové Rakousko na ně ztratilo 14,3 bodu. Týmy na druhém a třetím místě se oproti minulému šampionátu v Seefeldu jen prohodily.

MS v klasickém lyžování v Oberstdorfu (Německo):
Skoky na lyžích:
Smíšená družstva:
1. Německo (Althausová, Eisenbichler, Rupprechtová, Geiger) 1000,8
2. Norsko (Opsethová, Johansson, Lundbyová, Granerud) 995,6
3. Rakousko (Kramerová, Hayböck, Iraschková-Stolzová, Kraft) 986,5
4. Slovinsko 954,8
5. Japonsko 940,3
6. Polsko 837,6
7. Rusko 805,4
8. Česko (Indráčková, Polášek, Ulrichová, Kožíšek) 777,2.

Reklama

Související témata: