Hlavní obsah

Jizerská 50 nabízí amatérům pro příští rok slevu na startovném

Organizátoři Jizerské padesátky nabízejí amatérům, kteří se na letošní 54. díl zaregistrovali, ale kvůli vládním omezením proti koronaviru nemohli jet, padesátiprocentní slevu na startovné pro příští ročník. V další zimě se série závodů s vrcholem v podobě klasické padesátky uskuteční 11. až 13. února 2022.

Foto: Sport.cz

Anders Aukland na archivním snímku z Jizerské 50.

Článek

"Přestože je dle obchodních podmínek startovné nevratné, díky velké vstřícnosti a podpoře všech partnerů a veřejné správy si můžeme dovolit vám nabídnout slevu ve výši padesáti procent," uvedli organizátoři v tiskové zprávě. "Sice už nyní víme, že bude příští ročník pro nás finančně mnohem náročnější, přesto vám chceme vyjít vstříc a považujeme za férové nabídnout vám maximální možnou slevu."

"Hobíci" mají ještě jednu možnost. Částku, která odpovídá slevě, můžou přenechat organizátorům pro ročník 2022. "Deset procent z této částky poputuje na charitu a některý z příběhů, které budeme společně s Nadací dobré vůle sledovat," uvedli pořadatelé.

Vybrat jednu z variant musí běžci na lyžích do 11. května. Na základě žádosti obdrží kód, který bude platný do 30. září. "Kód bude přenosný. Pokud jej nevyužijete pro vlastní registraci, můžete jej věnovat komukoliv jinému, aby ho použil na svou registraci," uvedli pořadatelé.

Na hlavní závod platili amatéři na startovné s předstihem od 1600 do 2000 korun. Náklady na přípravy jsou odhadovány přes 25 milionů korun. "Jak jsme dříve informovali, zaplacené startovné ani nepokrylo náklady na přípravu letošního závodu pro hobíky," stojí ve zprávě. Závody profesionálů jsou financované z partnerských zdrojů.

Kvůli vládním opatřením proti šíření covidu-19 měli v únoru v době konání závodu výjimku startovat jen profesionálové. V rámci seriálu Ski Classics vyhráli Švédové - Lina Korsgrenová a Emil Persson, česká laufařka Kateřina Smutná doběhla třetí. Amatéři měli možnost běžet virtuálně, kdykoli a kdekoli absolvovat běh na 50 km. "Nakonec se aktivně zapojilo 2671 závodníků ve 28 zemích světa. Ale i nám scházela atmosféra, kterou tak dobře známe z bedřichovského stadionu," uvedli organizátoři.

Reklama