Hlavní obsah

Ve Frenštátu se uskuteční desátý ročník skokanského Memoriálu Jiřího Rašky

Frenštát pod Radhoštěm

Ve Frenštátu pod Radhoštěm se od pátku do neděle uskuteční desátý ročník Memoriálu Jiřího Rašky ve skocích na lyžích. V rámci jubilejního ročníku se budou konat dva závody Kontinentálního poháru mužů a jeden závod letní Grand Prix žen.

Foto: Úsek skoku na lyžích SLČR

Viktor Polášek. Ilustrační foto.

Článek

V mužských závodech se představí členové reprezentačního A týmu pod vedením staronového trenéra Vasji Bajce, který před patnácti lety dovedl Jakuba Jandu k celkovému triumfu ve Světovém poháru. V minulosti vítěznou trofej získal dokonce třikrát Lukáš Hlava a jednou Roman Koudelka.

"Je výborné opět po více než roce skákat před diváky, a navíc před domácími. Věřím, že předvedu svoje aktuálně nejlepší skoky. Memoriál má v Česku velkou váhu a uděláme jako celý tým vše pro to, abychom našim divákům předvedli ty nejlepší skoky," uvedl v tiskové zprávě Viktor Polášek.

Raškův memoriál absolvují skokani v pátek, v sobotu bude na programu druhý závod Kontinentálního poháru pod názvem O pohár starosty Frenštátu pod Radhoštěm.

V sobotu odpoledne pak budou mít ženy kvalifikaci na nedělní závod, na který se těší i odchovankyně frenštátského klubu Klára Ulrichová. "Pro mě je tento závod další možnost se porovnat se světovou špičkou takříkajíc doma, kde navíc mohu očekávat velkou podporu rodiny a přátel, kteří mi přijdou fandit," uvedla 23. žena z předchozího závodu Grand Prix v Courchevelu.

Reklama