Hlavní obsah

Velká soupeřka Ledecké měla těžký pád! Světová šampionka si vyslechla nemilosrdný verdikt

Curych/Praha

Famózní sjezdařka a jedna z velkých soupeřek české lyžařské hvězdy Ester Ledecké na bílých svazích, Švýcarka Corinne Suterová, se během přípravy na novou sezonu dostala do velkých problémů. Po pádu v tréninku se zranila a bude minimálně šest týdnů mimo. Jistě tedy zmešká start Světového poháru (23. a 24. října v rakouském Söldenu).

Foto: @corinnesuter_official corinnesuter_official

Hvězdná Švýcarka Corinne Suterová se před sezonou nepříjemně zranila. Start SP nestihne.

Článek

Podle švýcarského listu Blick měla 26letá mistryně světa ve sjezdu pád během tréninku v Zermattu. Nad lyžemi podle deníku ztratila kontrolu v rychlosti 100 km/h. Pád vypadal poměrně vážně, což dokládaly i pohmožděniny v obličeji.

„Nejdřív si myslela, že nejde o nic horšího. A po prvním kontrole od lékařů dokonce sama sjela na lyžích z ledovce dolů," sdělil Blicku šéftrenér švýcarského ženského týmu Beat Tschuor.

Jenže při pádu si poranila i nohy, z nichž bolest neodcházela. Závodnice tak zamířila do Curychu k vyšetření u svazového lékaře Waltera O. Freye. A ten jí sdělil nepříjemnou diagnózu.

„Těžké pohmožděniny na obou stranách tibiální plošiny (horní konec holenní kosti na úrovni kolena). Velmi nepříjemná věc," komentoval výsledek vyšetření Tschuor.

Suterová měla ale podle všeho štěstí v neštěstí, protože zranění si nejspíš nevyžádá operaci. „Poraněné struktury by se měly samy zahojit bez chirurgického zákroku," uklidňoval Frey.

„Ale načasování toho zranění je samozřejmě velmi nepříjemné," posteskl si kouč reprezentace Tschuor. „Po rehabilitační fázi, která zabere několik týdnů, ale bude zpátky na lyžích v plné síle," ujišťoval trenér.

Realisticky se asi dá očekávat, že Suterová naskočí do Světového poháru až na přelomu listopadu a prosince v rychlostních disciplínách v Kanadě a USA.

Reklama