Hlavní obsah

Mazeová dostala po životní sezóně novinářskou trofej

Po životní sezóně plné rekordů byla Slovinka Tina Mazeová vyhlášena podle očekávání nejlepší alpskou lyžařkou uplynulé zimy. Křišťálovou Trofej Serge Langa, pojmenovanou po francouzském novináři a zakladateli Světového poháru, převzala těsně před startem sezóny v rakouském Söldenu. Anketu novinářů vyhrála suverénně.

Foto: Profimedia.cz

Slovinská lyžařka Tina Mazeová.

Článek

Třicetiletá Mazeová byla jasnou královnou minulé zimy. Ve Světovém poháru vyhrála 11 závodů a rekordním ziskem 2414 bodů překonala rakouskou legendu Hermanna Maiera. Jako jedna z pouhých šesti sjezdařek dokázala vyhrát všech pět disciplín, k velkému glóbu přidala tři malé za obří slalom, super-G a kombinaci. V hodnocení sjezdu a slalomu skončila celkově druhá.

Na mistrovství světa v únoru ve Schladmingu získala zlato za superobří slalom a stříbro v kombinaci a obřím slalomu. Za čtyři měsíce v Soči chce Mazeová více než jen obhájit dvě olympijská stříbra.

V tradiční novinářské anketě je první ženskou vítězkou od triumfu Američanky Lindsey Vonnové v roce 2009. Před rokem Langovu trofej převzal Rakušan Marcel Hirscher.

Reklama