Hlavní obsah

Šlesingr po nemoci nebude startovat v mixu SP ve Švédsku

Letohrad

Česká smíšená štafeta se v úvodním závodu Světového poháru biatlonistů v Östersundu představí bez Michala Šlesingra. Dvojnásobný medailista z mistrovství světa v Anterselvě 2007 po nemoci neodletěl v minulém týdnu s reprezentací do Švédska a po horečkách se zatím připravuje doma. Podle svazového webu by měl odcestovat s družstvem žen v pátek, závod mixů zahájí olympijskou sezónu v neděli.

Foto: Petr Horník, Právo

Český biatlonista Michal Šlesingr

Článek

Třicetiletého Šlesingra skolila viróza během soustředění v Pokljuce a několik dnů bojoval s teplotou. V neděli absolvoval první trénink, klidovou střelbu v letohradském areálu v Šedivském lomu. V pondělí si přidal kolečkové lyže. Do Švédska plánuje odletět v pátek s Veronikou Vítkovou, Jitkou Landovou a Barborou Tomešovou.

"Až na místě se ukáže, budu-li startovat ve druhé části prvního kola Světového poháru. Raději si však dám ještě týden pauzu, než bych měl další týdny marodit. Prostě tomu nechávám volný průběh," uvedl Šlesingr.

Před rokem čeští biatlonisté zahájili sezónu na SP v Östersundu třetím místem ve smíšené štafetě ve složení Vítková, Gabriela Soukalová, Šlesingr a Ondřej Moravec. Letos v únoru na domácím MS v Novém Městě na Moravě Šlesingr o stejný závod přišel kvůli nemoci, bronz tehdy vybojovali Vítková, Soukalová, Moravec a Jaroslav Soukup.

Reklama

Související témata: