Hlavní obsah

Pocit na bedně se neomrzí, radoval se Moravec. Neomylně poskládal puzzle běhu a střelby a skončil druhý

Annecy

Zatím při každé letošní zastávce Světového poháru v biatlonu se někdo z českých reprezentantů prosadí na stupně vítězů. Ve francouzském Annecy se o ně druhým místem na desetikilometrové trati zasloužil 29letý Ondřej Moravec.

Foto: Petr Horník, Právo

Ondřej Moravec.

Článek

„Tušil jsem, že jedu dobře. Ze začátku jsem si říkal, jestli jsem to nepřepálil, ale vyplatilo se jet hlavou a nevytuhnul jsem. Raději jsem to moc nerval, protože tahle trať je hodně zrádná. Nemá sice kdovíjaké převýšení, ale také tu není sjezd, ve které bych si ve vajíčku odpočinul. Neustále se tu odšlapuje a mění směr jízdy," vysvětluje Moravec, jenž se od prvního kilometru cítil fajn na lyžích a říkal si, že když se mu to konečně sejde i se střelbou, může z toho být výsledkově něco velkého.

Moravec zvládl čistě obě střelecké položky a k tomu přidal i pátý běžecký čas ze všech 103 startujících. „Měl jsem možná i štěstí v tom, že od startu jsem měl na dohled Nora Bergera a viděl jsem, že jej lehce stahuju," míní. „Když jsem pak ležku odstřílel bez chyby, hned jsem si i mnohem více věřil," tvrdí český biatlonista.

Nakonec skutečně poskládal perfektně střelecko-běžecké puzzle a počtvrté v kariéře se po individuálním závodě SP dostal na kýženou bednu. „Ten pocit se neomrzí," směje se Moravec, podle nějž bylo moc důležité, jak si poradil s druhou střelbou.

„Stojka mi skvěle sedla.Chtěl jsem si ji pohlídat a neriskovat, ale nasypal jsem tam rány skoro automaticky," těší Moravce. „Kdybych terče lovil a přemýšlel nad každým spuštěním, tak by to bylo špatně," vykládá český reprezentant, jenž při odjezdu ze střelnice tušil, že atakuje medailové příčky.

Lepší byl jen mladý Boe

Nakonec Moravce předčil jen Nor Johannes Thingnes Boe, mladší bratr světového šampióna Tarjeiho. Ten do Annecy vůbec nepřijel.  „Mladý Boe tady byl v sobotu mimo konkurenci, ale porazil jsem králem poháru Martina Fourcada u něho doma, to se počítá," liboval si Moravec.

Po páteční štafetě, kterou jako finišman už nevytáhl na lepší než 9. místo, se přitom necítil zrovna dobře. „Měl jsem ze všeho hodně smíšené pocity. Tak jsem rád, že jsem se o den později chytil a je po obavách," ulevilo se Moravcovi.

„Druhé místo je skvělé, určitě se budu chtít udržet nahoře i po nedělní stíhačce," dodává český reprezentant, jehož nejlepším výsledkem v pohárovém seriál je výhra v závodě s hromadným startem letos v březnu na norském Holmenkollenu.

Reklama