Hlavní obsah

Lyžařka Křížová získala ve sjezdu v Zauchensee první bod v sezóně Světového poháru

Zauchensee

Česká lyžařka Klára Křížová obsadila 30. místo ve sjezdu v rakouském Zauchensee a získala první bod v sezóně Světového poháru. Po dvouleté pauze dosáhla na páté vítězství v kariéře domácí Elisabeth Görglová.

Foto: Sport.cz

Sjezdařka Klára Křížová.

Článek

Čtyřiadvacetiletá Křížová bodovala ve Světovém poháru potřetí a pokaždé to bylo ve sjezdu. Jejím nejlepším výsledkem je 20. pozice ze Svatého Mořice 2010, loni byla v Ga-Pa osmadvacátá.

Dcera bronzové medailistky z OH v Sarajevu 1984 Olgy Charvátové-Křížové ztratila na Görglovou 2,77 sekundy. V olympijské sezóně bodovala jako třetí Češka po Martině Dubovské a Šárce Strachové.

Dvojnásobná mistryně světa z roku 2011 Görglová si dojela pro první pohárové vítězství od předloňského ledna v Bad Kleinkirchheimu, což byl zároveň poslední triumf rakouských žen ve sjezdu. Úspěch domácích lyžařek potvrdila druhým místem Anna Fenningerová, které sice o 56 setin uniklo první vítězství ve sjezdu SP, dostala se však do čela průběžného pořadí seriálu.

Fenningerová připravila o vedení Němku Marii Höflovou-Rieschovou, jež skončila třetí a na Rakušanku nyní ztrácí šest bodů. Třetí je ve vyrovnaném souboji Tina Weiratherová z Lichtenštejnska, která v Zauchensee dojela čtvrtá. Höflová-Rieschová se alespoň udržela na první pozici v hodnocení sjezdu.

Reklama