Hlavní obsah

Na olympiádě v Soči budou soutěžit tři kanadské sestry

Zimní olympijské hry v Soči se dočkají zřídka vídané kuriozity - mezi soutěžící se dostala trojice kanadských sester, které se proti sobě postaví v akrobatickém lyžování. Sestry Maxime, Chloe a Justine Lapointeovy sdílejí nejen stejnou lásku ke stejnému sportu, ale i stejný úsměv. V historii olympijských her jde o teprve druhou sesterskou trojici, které se společná účast na některé olympiádě podařila.

Foto: ČTK/AP

Sestry Maxime, Chloe a Justine Lapointeovy sdílejí nejen stejnou lásku ke stejnému sportu, ale i stejný úsměv.

Článek

Sourozeneckých trojic reprezentujících na olympiádě bylo celkem pět - včetně tehdejší československé trojice hokejistů bratří Šťastných v roce 1980. Rekordmany pak byli čtyři bratři Tamesovi, kteří zasedli společně do mexického bobu v roce 1988.

Mějte informace ze sportu vždy po ruce! Stáhněte si do telefonu aplikaci Sport.cz na Google Play a AppStore.

Sestry Lapointeovy se mohou porovnávat jen se sestrami Leducovými, které v roce 1960 soutěžily za Francii ve slalomu. Čtyřiadvacetiletá Maxime, o dva roky mladší Chloe a devatenáctiletá Justine jsou na světovém žebříčku svého sportu seřazené v opačném pořadí - Justine je druhá, Chloe třetí a Maxime pátá.

Sestry nyní doufají, že v Soči zazáří a alespoň jedna z nich vystoupí na stupeň vítězů. Nejlepší by pro ně samozřejmě bylo, kdyby se na první tři místa probojovaly všechny - pak by se staly prvním sourozeneckým triem v olympijských dějinách, kterému se něco podobného podařilo.

Reklama

Související témata: