Hlavní obsah

Marihuana Kanaďana kdysi málem připravila o olympijské zlato. Teď z ní má hříšník byznys

Montreal

Před šestnácti lety ho marihuana málem připravila o olympijské zlato, teď mu naopak vydělává. Bývalý kanadský snowboardista Ross Rebagliati se po konci kariéry stal úspěšným obchodníkem s drogou využívanou pro lékařské účely.

Foto: Profimedia.cz

Ross Rebagliati se zlatou olympijskou medailí.

Článek

V Naganu 1998 byl snowboarding úplnou novinkou a prvním šampiónem se stal Rebagliati. Nalezená látka THC v dopingovém vzorku znamenala diskvalifikaci, jenže zlato se Kanaďanovi vrátilo, neboť látka v té době ještě nebyla na seznamu zakázaných prostředků. Na první pohled nemilá historka ale stála u myšlenky, která Rebagliatimu může vynést milióny. S parťákem založil firmu s názvem Rossovo zlato a po uvolnění kanadských zákonů, které nově dovolují distribuci marihuany pro lékařské účely, začal vydělávat.

V Kanadě se po změně zákonů spustila tzv. zelená horečka, o licenci pro obchodování s marihuanou žádají v současné době stovky firem.

„Přežijí jen nejsilnější a my jsme jedni z nich," věří bývalý snowboardista. Obchodní cena jeho společnosti je 38 miliónů dolarů (765 miliónů Kč).

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články