Hlavní obsah

Diváci Jandu neuvidí, televize MS v letech ignorují

PRAHA

Čeští televizní diváci neuvidí snahu Jakuba Jandy napodobit své úspěchy ze Světového poháru i na mamutích můstcích. Na přenosy z mistrovství světa v letech na lyžích, kde by měl být Janda jako lídr Světového poháru hlavní hvězdou, se těšili marně. Žádná česká televize přenosy z Kulmu totiž vysílat nebude, šanci mají pouze při naladění rakouské televize nebo satelitní RTL.

Článek

V období, kdy české skoky na lyžích zažívají svou renesanci, a Janda sbírá jeden úspěch za druhým, jsou fanoušci nažhavení na každou zprávu o jeho aktuální formě. Jak si ale povede na šampionátu v letech, kde se sejde celá světová špička, uvidí v přímém přenosu jen ti šťastní diváci s přístupem k rakouské televizi ORF a satelitnímu příjmu.

Česká televize, která vysílala poslední Turné čtyř můstků, údajně se zařazením přenosů z MS ani nepočítala. "O přenosy z mistrovství světa v letech Česká televize neměla zájem. Navíc v době, kdy se o tom mohlo jednat, nebyl Janda ještě na výsluní tak jako teď," prohlásil redaktor sportu ČT Marek Svačina, jenž byl komentátorem posledních přenosů ve skocích na lyžích.

Sledovali byste přenosy z MS v letech na lyžích?
Hlasujte v anketě na konci článku!

Šéfredaktor sportovní redakce ČT Ota Černý, stejně jako vedoucí oddělení mezinárodních přenosů ČT Vladimír Drbohlav nebyli momentálně pro vyjádření k celé situaci k sehnání.

Ostatní české televizní stanice zájem o vysílání přenosů z MS v letech neprojevily. "Popravdě řečeno jsme o tom ani neuvažovali," řekl pro Sport.cz programový ředitel kabelové stanice Galaxie Sport Martin Kindernay. "Zimní sporty jsou poněkud na okraji našeho zájmu a v tuto chvíli je už na shánění práv pozdě. Kdysi jsme zvažovali vysílání závodů Světového poháru, ale nakonec jsme ustoupili Eurosportu," dodal. Satelitní televize Eurosport bude vysílat z MS v letech pouze záznamy.

Na možnosti přinést šampionát v letech českým přiznivcům nepomýšlela ani televize Nova. "O vysílání přímých přenosů z mistrovství světa v letech na lyžích jsme neuvažovali," uvedla pro Sport.cz mluvčí Novy Veronika Šmítková. Tiskové oddělení Primy se k věci nevyjádřilo, mluvčí jana Malíková je na dovolené.

Reklama