Hlavní obsah

Skokan na lyžích Janda dostal nové auto

PRAHA

Když Jakub Janda sešel ze schodů a zamířil v autosalonu ke svému novému vozu, notně pookřál a tvářil se jako dítě, které dostalo novou hračku. Vítěz Turné čtyř můstků a vedoucí muž světového poháru ve skocích na lyžích je znám svým pozitivním vztahem k automobilům.

Foto: čtk

Jakub Janda v novém voze

Článek

Klíče od nového minivanu Mercedes Viano, který v úterý dostal na rok od partnera za své výkony, Jandu zjevně potěšily. Cestou k novému autu Janda uviděl sportovní vůz a hned se u něj zastavil. Důkladně si prohlédl i cabriolet. "No tak musím to projít, že jo," podotkl s úsměvem známý fanda rychlých aut. Když ale usedl do svého, neváhal nastartovat, vyzkoušet otáčky motoru i klakson. "Jen aby to tady nerozjel a nezbořil," obávali se kolem přítomní s úsměvem.

Janda rozšiřuje vozový park

"Tak se mi ten vozový park pěkně rozšiřuje. Tohle už je páté. Tři škodovky, Nissan a Mercedes," vykládal Janda. Už je šesté, opravili dvojnásobného medailistu z mistrovství světa novináři. "A jo, zapomněl jsem na velorex, ale to je vlastně jen motorka," hlásil s úsměvem při vzpomínce na tříkolku, kterou proslavil zejména Josef Abrhám ve filmu Vrchní, prchni.

Rychlá jízda ho baví. "Když jsme dneska jeli z Frenštátu do Prahy, Kuba si stěžoval, že 205 je maximum, že to auto už víc nedá," prozradil s úsměvem jeho manažer František Jež. Nový Nissan X-Trail za vítězství v Turné však Jandovi stále nepřišel. "Je kolem toho hodně papírování," krčil rameny. A kdo ho dostane, když zájem projevil otec i přítelkyně Lucie? "Ještě nevím," řekl.

Chce sledovat filmy za jízdy

Nové auto má maximální možnou výbavu včetně navigace a silný dieselový motor s automatickou převodovkou a náhonem na všechna kola. "Asi ze mě bude spolujezdec, nakoupím DVD a budu se dívat na filmy," usmíval se Janda. "A jestli bych chtěl lepší výbavu? Snad za pár let, když už by snad i auto mohlo létat," vtipkoval.

Jeho vůz musí vždy zářit čistotou. "Ale včera mě nechtěli vzít do myčky, protože jim prý zamrzly dveře," řekl. "Jsem nešťastný, že mám špinavé auto," ukázal ven za okna autosalonu. Už ale uvažuje, že nějaký svůj vůz pošle do světa. "Ale každé auto, co jsem prodával, jsem obrečel," dodal vážný adept olympijské medaile.

Reklama