Hlavní obsah

Snowboardista Černík přiveze do Krkonoš profesionální sérii TTR

PRAHA

Snowboardisté se mají na závěr sezóny na co těšit. Poprvé v historii se v České republice uskuteční soutěž série profesionálních závodů Ticket To Ride (TTR) World Snowboard Tour. Hlavním organizátorem akce nazvané Nokia Snowjam 2006 v disciplíně slopestyle je účastník olympijských her v Turíně Martin Černík. Závody se uskuteční 17. a 18. března v Peci pod Sněžkou s celkovou dotací 10 000 eur.

Článek

Češi získali jako jediný organizátor ze střední a východní Evropy potřebnou akreditaci na pořádání TTR. "Pro český snowboarding je to opravdu převratná událost. Naši jezdci zde budou mít šanci změřit své síly s vynikajícími profíky, nabrat nové zkušenosti a načerpat inspiraci do další kariéry," řekl v tiskové zprávě Černík.

Černík před čtyřmi roky založil ve Špindlerově Mlýně tradici exhibic v big airu, jeho nejsilnější disciplině. "Po několika letech úspěšného závodu v big airu to letos rozjedeme. Chtěli jsme akci letos posunout někam dál, aby to nebylo pořád stejný. Začali jsme teda od píky změnou místa konání," řekl o přesunutí akce na sjezdovku Javor do Pece pod Sněžkou. Trať slopestylu by měla být připravena ze dvou skoků a jednoho railu (zábradlí).

Tři hvězdičky z šesti

Závody TTR mají specifickou atmosféru. "Nejlepší na nich je, že sami jezdci mohou přímo ovlivňovat jeho průběh," řekl Černík. Snowjam v Peci pod Sněžkou dostal pro první ročník tři hvězdičky z možných šesti v odstupňované úrovni akcí TTR. "Do budoucna samozřejmě míříme výš," plánoval devětadvacetiletý Černík.

Z českých jezdců se dá očekávat účast Černíka, Ondřeje Marčíka, Jana Zajíce, Václava Kutila, Jana Nečase, Ondřeje Zvoníčka, Romana Dlauhého či Matěje Nováka. Ze světové špičky by měli do Krkonoš dorazit Švéd Chris Sörman, Švýcar Darius Heritshian, Nor Henki Odegaard, Francouz Emeric Front, Novozélanďan Quentin Robbins nebo Fin Tomi Savela.

V páteční kvalifikaci se utkají přihlášení jezdci o deset volných míst pro sobotní semifinále. Tam už proti nim pojede i desítka hvězd, které pozval přímo Černík.

Reklama