Hlavní obsah

Skvělá Ledecká zazářila hned na úvod SP! V Itálii slaví druhé místo

Carezza

Skvělý úvod do sezóny snowboardového Světového poháru má za sebou česká reprezentantka Ester Ledecká. V obřím slalomu v italské Carezze, kde loni vyhrála, tentokrát obsadila druhou příčku. Úřadující vítězku celkového hodnocení paralelních disciplín připravila o sedmou výhru v kariéře ve finálové jízdě o sedm setin sekundy Rakušanka Ina Meschiková.

Foto: Invest Sport, ČTK

Ester Ledecká v italské Carezze.

Článek

Jednadvacetiletá "obojživelnice" Ledecká zahájila sezonu před dvěma týdny Světovým pohárem ve sjezdovém lyžování v Lake Louise, kde ve všech třech závodech bodovala. Na snowboardu loňská mistryně světa v paralelním slalomu závodila poprvé od března a potvrdila dobrou formu už v kvalifikaci, v níž nestačila pouze na Rusku Aljonu Zavarzinovou.

V Carezze, kde před čtyřmi lety debutovala v SP, čekaly Ledeckou ve vyřazovacích jízdách postupně čtyři Rakušanky. Česká reprezentantka vyřadila Claudii Rieglerovou, Sabine Schöffmannovou a v semifinále olympijskou vítězku ve slalomu Julii Dujmovitsovou. Přemožitelku našla až ve finále, v němž těsně podlehla Meschikové, jež v šestadvaceti letech zaznamenala první vítězství v kariéře.

"Bylo to těsný. Ina zajela skvělou jízdu. Já jsem se taky snažila podat to nejlepší, co jsem v sobě měla, ale bohužel to protentokrát nestačilo," řekla jednadvacetiletá závodnice.

Ledecká večer před závodem vynechala losování, protože měla teplotu, škrábalo ji v krku a nebylo jisté, zda pojede. "Ráno jsem se probudila bez teploty, takže jsme se rozhodli, že pojedu. Bylo mi trošku blbě, ale když už jsem se rozhodla jet, tak nejsou výmluvy a jede se naplno," řekla.

Nachlazení si možná způsobila sama, protože si po návratu z Kanady naložila velkou porci tréninku. "Přehodila jsem po přesunu rychle a cítila se možná až moc dobře, tak jsem si dala víc tréninků, než bych měla. Měla jsem být na sebe opatrnější, poslouchat víc trenéry a být v klidu. Je možné, že to hrálo roli," uvažovala.

Krátce po Meschikové zvýraznil úspěch Rakušanů čtyřnásobný mistr světa Benjamin Karl, který se dočkal vítězství v SP po pětileté pauze.

Světový pohár snowboardistů pokračuje v sobotu v Cortině d'Ampezzo.

SP ve snowboardingu v Carezze (Itálie) - paralelní obří slalom:
Muži:
1. Karl (Rak.)
2. Sobolev (Rus.)
3. Jankov (Bulh.)
Ženy:
1. Meschiková (Rak.)
2. Ledecká (ČR)
3. Zavarzinová (Rus.)

Reklama

Související témata: