Hlavní obsah

Kmochová přidala na univerziádě čtvrté místo i v obřím slalomu

Almaty

Lyžařce Tereze Kmochové podruhé těsně unikla medaile na zimní univerziádě v Almaty. Úspěšná reprezentantka z deaflympiád dnes obsadila čtvrté místo v obřím slalomu, stejné umístění v Kazachstánu vybojovala i v úvodním superobřím slalomu. Šesté místo dnes mezi brankami přidala Martina Dubovská.

Foto: Jan Malý/fotomaly.cz

Tereza Kmochová na archivním snímku.

Článek

Zatímco v super-G dělily Kmochovou od stupňů vítězů čtyři setiny, dnes na třetí místo v součtu dvou kol ztrácela více než sekundu. Oproti prvnímu kolu si ale ve finále o jednu příčku polepšila, Dubovská útočila ve druhé jízdě z devátého místa.

Šestý skončil i freestylista Daniel Honzig, jenž v paralelní jízdě v boulích ztroskotal ve čtvrtfinále. Biatlonistka Kristýna Černá se ve stíhacím závodu na 10 kilometrů posunula oproti sprintu o dvě příčky a obsadila dvanácté místo, mezi muži si ve stíhačce na 12,5 km vedl nejlépe dvaadvacátý Jan Burian. Dvanácté místo obsadil i sdruženář Martin Zeman.

Krasobruslař Michal Březina figuruje po krátkém programu na osmém místě. Volné jízdy jsou na programu v sobotu.

Hokejisté poprvé na turnaji prohráli, domácí Kazachstán je v utkání o prvenství ve skupině zdolal vysoko 8:0. Český výběr však měl už před zápasem jistou účast ve čtvrtfinále.

Reklama