Hlavní obsah

Skokanka Vogtová obhájila na MS titul, Blažková skončila 32.

Aktualizováno

Německá skokanka na lyžích Carina Vogtová obhájila na středním můstku v Lahti titul mistryně světa. Lepší z dvojice českých reprezentantek byla na 32. místě Barbora Blažková, které unikl postup z prvního kola o osm desetin bodu. Další Češka v závodu Marta Křepelková obsadila 38. pozici.

Foto: Kai Pfaffenbach, Reuters

Německá skokanka Carina Vogtová obhájila na středním můstku v Lahti titul mistryně světa.

Článek
Fotogalerie

Olympijská vítězka ze Soči Vogtová byla po prvním kole třetí a ve druhém zvládla nejlépe nervy. Druhá skončila Juki Itová z Japonska a až třetí byla největší favoritka závodu a čtyřnásobná vítězka Světového poháru Sara Takanašiová.

Po prvním kole vedla Norka Marenn Lundbyová díky nejdelšímu pokusu dne 99,5 metru, ale v druhém kole přidala jen 91 metrů a skončila čtvrtá.

Dvacetiletá Takanašiová, která letos už počtvrté vyhrála Světový pohár, byla po prvním pokusu (98 m) druhá. Ve druhém kole přistála na značce 95 metrů, což stačilo jen na bronz. Stále tak čeká na individuální světový titul.

Šanci využila Vogtová, která skočila 98,5 metru v prvním a stylově 96,5 metru ve druhém kole a vyhrála. Itovou porazila o dva body.

Blažková v drobném sněžení v 1. kole skočila 84 metrů, z výkonu měla radost a dostala 93,9 bodu. Jen o osm desetin zaostala poslední dvojicí postupujících Li Süe-jao z Číny a Američankou Nitou Englundovou. Křepelková, trojnásobná medailistka z letošní univerziády, se oproti kvalifikaci zlepšila o metr na 77 metrů a porazila dvě Kanaďanky.

Reklama