Hlavní obsah

Snowboardistka Pančochová ztroskotala na MS v kvalifikaci rampy

Aktualizováno

Snowboardistka Šárka Pančochová neuspěla na mistrovství světa v Sierra Nevadě po slopestylu ani v kvalifikaci U-rampy a sobotní finále nepojede. V kvalifikaci mužů skončili mimo postupovou desítku oba Češi Jan Nečas a Mikoláš Pajer.

Foto: Sport.cz

Snowboardistka Šárka Pančochová.

Článek

Bývalá vicemistryně světa ve slopestylu Pančochová dnes v první kvalifikační jízdě v rampě upadla a skóre ve své slabší disciplíně si příliš nevylepšila ani na druhý pokus. V konečném pořadí obsadila předposlední 30. místo se ziskem 21,75 bodu.

Finálové šestici kraluje obhájkyně titulu z Kreischbergu Číňanka Cchaj Süe-tchung, jejíž první kvalifikační jízdu rozhodčí ocenili 94,75 bodu. Z druhého místa postoupila šampionka z předminulého MS 2013 ve Stonehamu Arielle Goldová (92,50), třetí nejlepší jízdu předvedla další Američanka Maddie Mastrová (92,00).

Kvalifikaci mužů rovněž ovládl obhájce titulu James Scotty z Austrálie ziskem 92,25 bodu před stříbrným mužem z minulého šampionátu Číňanem Čang I-wej (90,00). Nečas obsadil se 40 body 22. místo, Pajer byl pětadvacátý (36,00).

Reklama