Hlavní obsah

Kam zmizela? Lyžařská hvězda to neubrzdila a bála se udušení pod bariérou

Aspen/Praha

V cíli upadla a vletěla rovnou pod ochranné bariéry. Naštěstí se jí nic nestalo a Lindsey Vonnová si tak nemusí dávat další pauzu. „Jsem šťastná, že jsem v pořádku,“ přiznala po nepříjemné události dvaatřicetiletá Američanka.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Kde je Lindsey? Vonnová zmizela v Aspenu pod ochranným mantinelemVideo: sntv

 
Článek

Tentokrát měla velké štěstí, že si z dalšího nepříjemného pádu neodnesla žádné poranění. Lindsey Vonnová v cíli sjezdu v Aspenu nedobrzdila a vletěla přímo pod ochranný mantinel. Chvíli trvalo, než se dostala ven, avšak poté už se zase usmívala. „Nemohla jsem tam dýchat, ani se hýbat. Chtěla jsem rychle odtamtud pryč. Bála jsem se udušení,“ vyprávěla už se smíchem dvaatřicetiletá Američanka pro Denver Post.

„Jsem šťastná, že jsem v pořádku,“ dodala držitelka čtyř Velkých křišťálových glóbů, která se na svahy vrátila teprve před dvěma měsíci po zlomenině pažní kosti. Důvod k radosti tak měla nejen kvůli tomu, že se jí nic nestalo, ale také proto, že ve středečním závodě obsadila druhé místo a ve Světovém poháru vystoupala již po sto třicáté na pódium.

„Jsem vděčná, že mohu být zase na pódiu. Jsem spokojená. Mé lyžování se zlepšuje, a když vydržím být zdravá, budu zase na vrcholu,“ prohlásila olympijská vítězka z Vancouveru 2010 s tím, že by ráda vydržela závodit ještě další dva roky. „Vzhledem k tomu, že nejsem úplně spokojená s výsledky z letošního světového šampionátu, chci jet ještě na příští mistrovství světa. Nehodlám ukončit kariéru jako průměrná lyžařka, chci se loučit na vrcholu,“ uzavřela Vonnová.

Reklama

Související témata: