Hlavní obsah

Krýzl se už těší na sezónu a věří, že bude bojovat o přední příčky

Praha

Stal se celkovým vítězem Australsko-novozélandského poháru, a tak Kryštof Krýzl doufá, že na letní úspěchy naváže i v zimní sezóně, ve které jsou vrcholem olympijské hry v Jižní Koreji. „Věřím, že jsem schopný závodit s těmi nejlepšími,“ říká jednatřicetiletý lyžař, kterého však čeká ještě těžký úkol.

Foto: Sport.cz

Kryštof Krýzl při závodech Australsko-novozélandského poháru

Článek

Poslední sezóna Kryštofu Krýzlovi nevyšla úplně podle jeho představ, a tak do letošního ročníku Světového poháru v alpském lyžování vstoupí s vysokým startovním číslem. Příští týden v rakouském Söldenu očekává, že bude mít číslo mezi padesátkou a šedesátkou. „Lyžování je hodně o startovních číslech,“ ví jednatřicetiletý závodník. „Bude to hodně těžké, ale musím si co nejrychleji vybudovat lepší startovní pozici. Do olympiády bych se chtěl dostat do třicítky. To je můj cíl,“ prozradil.

V úspěchy věří také díky povedenému soustředění na Novém Zélandu, kam v létě na měsíc odjel. Obejít se tam ale musel bez svého osobního kouče, Itala Daniela Fahrnera, který se zotavoval z lehčí mozkové mrtvice. „Naštěstí má můj trenér dobré kontakty, tak mi tam domluvil trenérskou výpomoc,“ řekl Krýzl, který si přípravu v tamních podmínkách nemohl vynachválit.

„Moc se mi líbilo prostředí a opravdu hodně jsem toho nalyžoval. Hlavně ve slalomu, ten je o objemech a člověk musí najezdit hodně bran. Teď se ve slalomu cítím suprově, takže už se těším na listopadové závody ve finském Levi,“ přiznal celkový vítěz Australsko-novozélandského poháru. „Konkurence byla vysoká, byli tam i medailisté z mistrovství světa, takže jsem spokojený, že jsem dokázal držet krok,“ vyprávěl osmý muž ze slalomu na světovém šampionátu v roce 2009.

Vrcholem sezóny budou v únoru olympijské hry, na ty už Kryštof Krýzl zamíří počtvrté. „Na těch předchozích se mi příliš nedařilo, tak snad si z nich vezmu ponaučení. Teď už člověk ví, do čeho jde. Věřím, že když se konečně všechno sejde, budu schopný závodit s těmi nejlepšími. Chtěl bych bojovat o přední příčky,“ uzavřel zkušený český reprezentant.

Reklama

Související témata: