Hlavní obsah

Smolař století! Skokanská hvězda si počtvrté utrhla vaz v koleni

Oslo

Už počtvrté si skokan na lyžích Kenneth Gangnes utrhl zkřížený vaz v koleni a po vynechané celé minulé sezóně ho nyní čeká znovu dlouhá rehabilitace po operaci. Osmadvacetiletý Nor, jenž skončil celkově třetí ve Světovém poháru v ročníku 2015/16, se zranil při tréninku v Oslu.

Foto: Profimedia.cz

Už počtvrté si skokan na lyžích Kenneth Gangnes utrhl zkřížený vaz v koleni a po vynechané celé minulé sezóně ho nyní čeká znovu dlouhá rehabilitace po operaci.

Článek

"Je to neuvěřitelně smutná zpráva," posteskl si šéftrenér norských skokanů Alexander Stöckl. "Kenneth celou minulou zimu i teď v létě tvrdě dřel na tom, aby se mohl vrátit. A vypadal moc slibně," dodal.

Gangnes se zranil ve čtvrtek na můstku na Holmenkollenu. S levým kolenem brzy podstoupí operaci podruhé po loňském stejném zranění, v pravém koleni si přetrhl zkřížený vaz v letech 2010 a 2013.

Během kariéry sužované vážnými zdravotními problémy dokázal na MS v letech vyhrát týmové zlato i individuální stříbro, vicemistrem světa je z ledna 2016 z Bad Mitterndorfu. Ve Světovém poháru ovládl jeden závod. Letos v letní Grand Prix byl nejlépe druhý v Hakubě.

Zimní sezóna skokanům začne za týden ve Wisle.

Reklama

Související témata: