Hlavní obsah

Slalomář Neureuther se nevzdává naděje na start na ZOH

Německý slalomář Felix Neureuther se navzdory přetrženému zkříženému vazu v koleni nehodlá vzdát snu o účasti na olympijských hrách v Pchjongčchangu, kde měl patřit k adeptům na medaili. Do startu závodu zbývá dvanáct týdnů.

Foto: Lehtikuva, Reuters

Německý lyžař Felix Neureuther po triumfu v Levi.

Článek

"Dokud bude alespoň malá jiskřička naděje, že by to mohlo s olympiádou vyjít, budu se snažit tuhle naději udržet," řekl Neureuther po dnešním příletu do Německa ze Spojených států, kde se v sobotu zranil při tréninku na prosincový obří slalom v Beaver Creeku.

Neureuther si uvědomuje, že start na ZOH je pro něj hodně vzdáleným snem i v případě uzdravení. "Šel bych na start jen tehdy, kdybych měl šanci na medaili. Jinak by to nemělo smysl," řekl vítěz úvodního slalomu sezony Světového poháru v Levi.

Trojnásobného medailistu ve slalomu z mistrovství světa nyní čekají podrobná lékařská vyšetření. Pokud by se jeho zranění léčilo konzervativně, existovala by skutečně drobná šance na účast v Pchjongčchangu. V případě operace by Neureuther musel na start pod pěti kruhy definitivně zapomenout.

Reklama