Hlavní obsah

Družstvo skokanů skončilo na SP v Zakopaném osmé

Čeští skokané na lyžích poprvé v sezóně postoupili do druhého kola týmového závodu a na Světovém poháru v Zakopaném skončili osmí. O nejlepší výsledek se dva týdny před olympijskými hrami postarali Viktor Polášek, Vojtěch Štursa, Roman Koudelka a Čestmír Kožíšek. K radosti bouřících domácích fanoušků zvítězili Poláci.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Závod družstev v Zakopaném ovládli domácí PoláciVideo: sntv

 
Článek

Úspěch polského družstva umocnil novým rekordem můstku Kamil Stoch, jenž dolétl na 141,5 metru. Spolu s ním se o prvenství přičinili Maciej Kot, Stefan Hula a Dawid Kubacki. Poláci ukončili kralování Norů, kteří vyhráli v sezóně všechny tři předchozí týmové závody, ale dnes byli až třetí. Stříbro získali Němci.

Z české čtveřice se nejvíce dařilo Poláškovi. V obou kolech překonal hranici 120 metrů, nejprve o dva metry a pak o jeden a půl. Koudelka se vrátil do seriálu poprvé od Turné čtyř můstků, z něhož kvůli slabé formě předčasně odjel, a zapsal si výkony 119 a 121,5 metru.

Dnešní souboj byl posledním týmovým před olympiádou. V neděli je ve Vysokých Tatrách na programu závod jednotlivců, do něhož se kvalifikovali všichni čtyři Češi.

Reklama

Související témata: