Hlavní obsah

Sdruženář Vytrval získal na MSJ bronz, druhou českou medaili

Goms/Kandersteg

Jan Vytrval obsadil třetí místo v závěrečném závodu sdruženářů na mistrovství světa juniorů v klasickém lyžování ve Švýcarsku a získal pro českou výpravu druhou medaili. Zlato v úterý vybojoval jeho reprezentační kolega Ondřej Pažout, jenž dnes skončil šestý.

Foto: SLČR

Čeští medailsté z MSJ - Jan Vytrval (vlevo) a Ondřej Pažout.

Článek
Fotogalerie

Vytrval sahal po medaili již v prvním závodu, kde ale v běhu na 10 km nedokázal udržet druhé místo ze skokanské části. Dnes si naopak na pětikilometrové trati oproti skoku o jednu příčku polepšil, přičemž bronzového z úterního závodu Bena Loomise z USA za sebe na čtvrtou pozici odsunul o jedinou desetinu sekundy. Pažout zůstal na šesté příčce, doběhl s odstupem 23,4 sekundy na vítěze.

"Protože se mi v Kanderstegu skokansky po celou dobu dařilo, a navíc začal foukat příznivý vítr, po poradě s trenérem jsem jako jediný zvolil o jednu lavičku nižší nájezd. Jenže jury mi nakonec žádné body nepřičetla se zdůvodněním, že to platí pouze v závodech Světového poháru... Mohl jsem na tom být před během ještě lépe, ale nelituji toho," líčí Jan Vytrval kuriózní moment.

Infarktový pak byl jeho běžecký duel s Američanem. "Soupeře jsem dojel zhruba na dvou kilometrech, ale hned na začátku druhého kola nastoupil Vrhovnik. Vyrazil jsem za ním a ještě na předposledním kopci jsem měl před ostatními náskok. Terzer s Loomisem mě však přesto asi 500 metrů před cílem stáhli. Do finiše jsem nastupoval první, ale Rakušan jel fantasticky a dostal se přede mne. Do závěru jsem však dal úplně všechno a Američana těsně porazil. Moc bych chtěl poděkovat servismanům Petru Lampovi a Vláďovi Sedláčkovi, kteří mi připravili skvělé lyže," usmívá se Vytrval.

Dvě medaile na juniorském mistrovství světa získali sdruženáři naposledy v roce 2006 v Kranji, kdy byl v individuálních závodech dvakrát třetí Miroslav Dvořák.

Pro titul si dnes v Kanderstegu doběhl Slovinec Vid Vrhovnik s náskokem 4,9 sekundy před Rakušanem Dominikem Terzerem.

Program běžců na lyžích v Gomsu uzavřely závody štafet, v nichž čeští junioři obsadili desáté a juniorky jedenácté místo.

MS juniorů v klasickém lyžování v Gomsu a Kanderstegu (Švýcarsko):
Běh na lyžích:
Junioři - štafeta 4x5 km:
1. Norsko 50:04,2
2. USA -2,2
3. Rusko -5,5,
...10. Česko (Černý, Žalčík, Kalivoda, Kozlovský) -3:01,5.
Juniorky - štafeta 4x3,3 km:
1. Německo 39:17,4
2. Rusko -8,6
3. Švédsko -47,5,
...11. Česko (Holíková, Havlíčková, Votočková, Beranová) -3:00,4.
Severská kombinace:
Junioři (běh 5 km):
1. Vrhovnik (Slovin.) 11:28,8
2. Terzer (Rak.) -4,9
3. Vytrval -5,4,
...6. Pažout -23,4,
38. Zemek -3:03,6,
44. Šablatura (všichni ČR) -3:17,4.
Skoky na lyžích:
16:00 juniorky - družstva,
19:00 junioři - družstva.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NHL

Calgary - San Jose 5:1

Premiérový gól v NHL a navrch bitka. Český útočník zažil v zámoří velký večer
NačítámNačíst další články