Hlavní obsah

Pocta pro Ledeckou v Praze. Jaké má olympijská vítězka další plány?

Praha

O víkendu převzala velký křišťálový globus za celkový triumf ve Světovém poháru v alpském snowboardingu a v pondělí se Ester Ledecká dočká další pocty. Od pražské primátorky Adriany Krnáčové převezme za své úspěchy symbolický klíč od hlavního města, v němž se dvojnásobná olympijská vítězka z her v Pchjongčchangu 23. března 1995 narodila. Na Sport.cz můžete slavnostní akt sledovat od 10:00 v přímém přenosu.

Foto: Michal Kamaryt, ČTK

Česká reprezentantka Ester Ledecká s medailemi.

Článek

Ledecká glóbus převzala v sobotu v německém Winterbergu, kde závodníci jeli paralelní slalom. Česká reprezentantka do závodů nicméně nezasáhla kvůli problémům se zády. Ty ji začaly sužovat během týdne při finále SP v alpském lyžování ve švédském Aare, kde Ledecká obsadila jedenácté místo ve sjezdu a ve čtvrtek nedokončila super-G.

Senzační vítězka olympijského super-G a paralelního obřího slalomu ve snowboardingu nicméně věří, že v sezóně bude pokračovat a chtěla by ještě absolvovat slalomy a obří slalomy kategorie FIS na lyžích. "Nemělo by to být vážné a čas ukáže, jak rychle bude v pořádku," řekl ČTK manažer Viktor Valta.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.