Hlavní obsah

Mladí závodníci říkali Neumannové mámo

ZADOV

Dravce v patách cítila Kateřina Neumanová v dopoledním mlhavém oparu. Lesními cestami nad šumavským Zadovem se slavnou lyžařkou statečně dusala vytáhlá postava. Veslařka Miroslava Knapková byla v pondělí nečekaně vyrovnanou tréninkovou partnerkou olympijské vítězky na běžkách. "Překvapila mě. Sáhla jsem si do závodních pocitů," prohodila Neumannová.

Foto: PRÁVO/Petr Hloušek

Kateřina Neumannová

Článek

Do svého penziónu na konec své "suché" přípravy pozvala lidi ze svého týmu. Dosud je pojily jen reklamní zájmy. Teď si spolu i zatrénovali. Ráno výběh, odpoledne kolo či kolečkové lyže. "Je to pro mě čest, motivace. Líbilo se mi to," pravila Knapková, úspěšná skifařka.

I druhý z parťáků lyžařky, koulař Remigius Machura, má po sezóně. Také si liboval, ač vytrvalostní výběhy nejsou jeho potěšením. "Ještě jsem neviděl, že by někdo uběhl takové kopce takovou intenzitou," kroutil hlavou nad svižným tempem kolegyň z týmu. "Na Remajzovi je vidět, že je koulař. Na začátku byl rychlejší, výbušnějsí, pak nestačil," viděla Neumannová.

Tým nesoucí její jméno o sobě dává vědět. "Katka končí, může to být její parketa," podotkl Josef Jindra, manažer lyžařky, která má před sebou poslední sezónu, během níž v únoru oslaví 34. narozeniny.

Na soustřední z týmu chyběl jen lyžař Martin Koukal. "Je čerstvě otcem, ani to nepřijel zapít, tak moc to myslí se sportem vážně," smál se manažer. Udivila jej symbióza zástupců rozdílných sportů. "Celý večer se vydrželi bavit o tréninku, i když patří každý k jinému sportu. Katce říkali ,mámo'," smál se Jindra. "Kdo to tady proboha řekl," zlobila se pak naoko Neumannová.

"Jsou o generaci jinde, můžu být jejich trenérkou, či spíše je zastřešovat. Jde o to vyměnit zkušenosti, být spolu, aby to celé mělo atmosféru," vzhlížela k budoucnosti lyžařka.

Reklama