Hlavní obsah

Lyžařka Neumannová odjede na sever s nachlazením

Lehce nachlazená odjede ve čtvrtek česká běžkyně na lyžích Kateřina Neumannová na trénink a k dalším závodům Světového poháru do finského Muonia. Olympijská vítězka prý už úvodní díl, sobotní sprint v Düsseldorfu, absolvovala s lehkými zdravotními problémy, které jí však podle jejích slov v cestě na drsný sever, kde panuje velká zima a stálé šero, nezabrání.

Foto: Adidas

Kateřina Neumannová

Článek

Týden bude mistryně světa trénovat se zbytkem reprezentace, o šest dní později za ní přijedou její trenér Stanislav Frühauf a dcera Lucie. Po úvodním sprintu v Düsseldorfu čeká běžkyni na lyžích další závod SP ve švédském Gällivare 18. a 19. listopadu, o týden později je další díl ve finském Kuusamu. Pak se vrátí domů.

"První dny na severu budu rozhodně relaxovat a odpočívat, průdušky mě trochu trápí. Na severu dostávají hodně zabrat," řekla novinářům lyžařka. Kolega Martin Koukal ji prý moc nepotěšil, když ji textovou zprávou z Finska informoval o tom, že na místě momentálně panují teploty minus sedmnáct stupňů.

Vyznamenání na zdraví nepřidalo

Neumannová i proto byla raději u lékaře, navštívila i fyzioterapeuta Pavla Koláře, který jí pro jistotu nechal udělat rozbor krve. Moc jí ke zdraví nepřidal ani úprk letadlem do Prahy pro medaili Za zásluhy od prezidenta Václava Klause. Cítí se prý unavenější, pobolívá ji hlava. "Už ale vím, jak moje nemoci probíhají, takže pojedu, maximálně tam omezím trénink a doléčím to," řekla.

Neumannová řekla, že ji nijak neděsí až 24. místo ze závodu volnou technikou v Düsseldorfu. "Tak rychle, jak jsem jela, bych vydržela jet ještě určitě dva kilometry. Což by moc dalších lyžařek neustálo. Až další závody ukážou, jak na tom opravdu jsem," uvedla. Ve sprintech se necítí tak silná v kramflecích, ale šest závodů z osmi se bude počítat do hodnocení SP, který chce letos vyhrát. "Věřím si spíš v těch bruslařských," přemítala.

Za favoritku celého SP považuje po prvním závodu Norku Marit Björgenovou. "Kdyby jela všechny svěťáky, je neporazitelná," připustila Neumannová. Norka se však hodlá soustředit hlavně na MS, tudíž některé závody prý vynechá. "Ale jsou tam také další. Uvidíme, co předvede Kristina Šmigunová či šikovné Němky," dodala česká lyžařská hvězda.

Reklama