Hlavní obsah

LeBron James bude volným hráčem a může odejít z Clevelandu

Cleveland
Aktualizováno

Největší hvězda NBA LeBron James se rozhodl neuplatnit opci na poslední rok smlouvy s Clevelandem a stane se volným hráčem. Třiatřicetiletý basketbalista si měl v nadcházejícím ročníku zámořské soutěže vydělat 35,6 miliónu dolarů (792 miliónů korun). Místo toho potřetí v kariéře vyzkouší trh s volnými hráči. Jeho agent Rich Paul o tom podle agentury AP informoval zástupce Clevelandu dnes ráno. V neděli mohou kluby s volnými hráči začít jednat.

Foto: Tony Dejak, ČTK/AP

Největší hvězda NBA LeBron James se rozhodl neuplatnit opci na poslední rok smlouvy s Clevelandem a stane se volným hráčem.

Článek

V poslední době se spekulovalo o tom, že by James mohl odejít do Los Angeles Lakers, kteří jen vzpomínají na někdejší slavné časy, kdy vládli NBA. Podle ESPN může čtyřnásobný nejužitečnější hráč ligy posílit také Houston či Philadelphii.

Není vyloučeno ani Jamesovo setrvání v Clevelandu, kde v roce 2003 zahájil kariéru v NBA. Po čtyřletém angažmá v Miami, s kterým získal v letech 2012 a 2013 dva mistrovské tituly, se před čtyřmi roky do týmu Cavaliers vrátil. Předloni ho dovedl k historickému triumfu v lize. Navíc s ním byl pokaždé v posledních čtyřech sezónách ve finále.

Podle zámořských médií by Cleveland mohl dvojnásobného olympijského vítěze udržet novou pětiletou smlouvou na 209 miliónů dolarů. Ve hře je i kratší kontrakt, jaké James s klubem podepisoval po svém návratu.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články