Hlavní obsah

Smrt z rukou policisty? Sebevražda! Hráč ruského klubu chtěl zpět za moře, teď už jej žádný přestup nečeká

Vypadalo to jako smrt při přestřelce s policisty, ale čerstvější zprávy ze zámoří říkají že šlo o sebevraždu. Podle všeho sám proti sobě v Los Angeles obrátil zbraň basketbalista ruského klubu Chimki Tyler Honeycutt.

Foto: Chris O'Meara, ČTK/AP

Američan Tyler Honeycutt na snímku z roku 2011 v desu UCLA (University of California, Los Angeles).

Článek

Zásah si přivodil sám, naznačují zprávy na policejním twitteru. Zprvu přitom vypadaly informace nejasně. Bylo záhadou, co se ve čtvrti Sherman Oaks vlastně přihodilo.

Jisté bylo, že policisté vyrazili v pátek večer do akce, povolala je hráčova matka, jíž se údajně nepozdávalo synovo chování. Padaly výstřely. Ozbrojený muž v zabarikádovaném domě s policií nespolupracoval.

Nastal klid. A když v sobotu brzy ráno do domu vtrhla povolaná speciální jednotka, našla sedmadvacetiletého basketbalistu mrtvého.

Mezitím vycházely najevo informace o psychické labilitě hráče, který měl na kontě i zápasy v NBA za Sacramento, ale znám byl více z evropských angažmá.

Důvod excesu, je dál záhadou. V první chvíli vlastně ještě nebylo úplně jasné ani to, že jde vskutku o Honeycutta. A už vůbec nebylo jisté, čí rukou zemřel. Dnešní informace už jsou zřetelnější.

A úplně jisté je to, že Honeycuttův vytoužený návrat do NBA, který nebyl tak úplně z říše snů (hráčův agent jednal s Oklahomou) se konat nebude. Ani pokračování na evropské scéně.

Reklama

Související témata: